Elemente de zidărie

Alegerea tipului de element de zidărie este o decizie importantă care necesită o analiză prealabilă, fiind o decizie pe termen lung și care influențează alte soluții constructive ale casei.

Cărămida este un material de construcție utilizat din cele mai vechi timpuri. Are toate caracteristicile necesare pentru a asigura confortul casei. Raportul valoare-preț este bun, se fabrică din materii prime naturale, este rezistentă la umiditate, nu are tendința de mucegăire, este durabil, are rezistență la compresiune ridicată, pereții din cărămidă nu se deformează, se zidesc ușor, este o opțiune foarte bună și din punct de vedere al protecției la foc. 

Blocurile ceramice sunt destinate execuției de zidărie portantă și zidărie neportantă, interioară și exterioară.

Buiandrugii sunt elemente prefabricate din beton armat, cu înveliș ceramic. Buiandrugii se amplasează peste golurile pentru ferestre și uși din zidăria exterioară și interioară, portantă sau neportantă.

Blocurile de BCA sunt fabricate din materii prime naturale (nisip, ciment, var și apă). Acestea au rezistență la compresiune ridicată, sunt ușoare, dar foarte solide, au caracteristici de fono- și termoizolare foarte bune. Alte avantaje foarte importante: prelucrabilitatea foarte ușoară, sunt blocuri de zidărie de dimensiuni mai mari, astfel permit un timp de excuție scurt, suprafațele pereților zidiți cu BCA sunt plane.   

Orice element de zidărie asigură confortul interior al casei prin masa inerția termică, cu cât aceasta este mai mare, cu atât are caracteristici mai bune de termo- și fonoizolare.

Proprietățile termoizolante ale unui sistem de perete se măsoara cu valoare U (coeficientul de transfer termic).   

  • ELEMENTE DE ZIDĂRIE
  • OSB
  • MORTARE DE ZIDĂRIE