Soluții inovatoare

Doriți să aflați mai multe legat de inovațiile recente din domeniul materialelor de construcții?
Vă prezentăm câteva din soluțiile inovatoare apărute în piață. Pentru mai multe detalii, vă rugăm contactați-ne!

Plăci minerale izolatoare Multipor

Multipor este un material destinat termoizolării clădirilor, 100% natural. Este un produs mineral care se fabrică din nisip, var, ciment, agent de expandare și apă, fiind în prezent singura soluție de termoizolare minerală solidă existentă pe piata din România. Multipor reușește să întrunească toate caracteristicile necesare unei termoizolări sănătoase si eficiente. Multe dintre dezavantajele altor materiale de termoizolare au fost rezolvate prin dezvoltarea acestui nou sistem: nu necesită aplicarea de bariere de vapori, lasă clădirea să respire, este un material 100% ecologic, are clasa A1 de reacție la foc (incombustibil), este recomandat și pentru clădirile înalte, are suprafața rigidă rezistentă la șoc și este sustenabil.

Multipor a fost dezvoltat in urmă cu mai bine de 10 ani și testat in Germania, înainte şi după lansarea sa pe piață. Germania este o țară recunoscută pentru protecția mediului și atenția acordată materialelor de termoizolare, astfel că procesul de producție al plăcilor minerale izolatoare Multipor este ecologic și utilizează materii prime naturale. Aceste calităţi sunt atestate prin Certificatul de Calitate NaturePlus şi sunt recomandate pentru clădirile „verzi” de către IBU.

Datorită proprietăţilor sale excepţionale, folosind sistemul bazat pe plăci minerale izolatoare Multipor, se poate alege soluţia perfect adaptată pe specificul fiecărei categorii de aplicaţii (sistem termoizolant de fațadă, termoizolarea clădirilor la interior, izolarea plafoanelor la garaje si subsoluri).
Robuste şi stabile dimensional, produsele Multipor pot fi utilizate rapid şi uşor. Forma lor compactă şi greutatea redusă ajută, de asemenea, în acest sens. De aceea sunt recomandate pentru protecția termică și la foc a suprafeţelor mari verticale şi orizontale sau a suprafeţelor înclinate.

Plăci ușoare pe bază de ciment - Aquapanel


Placa ușoara pe bază de ciment AQUAPANEL Cement Board este un produs de avangardă ce inglobează peste 25 de ani de experiență în domeniul tehnologiei plăcilor armate de beton ușor.

Pentru montajul plăcilor de ceramică este important ca stratul suport să fie uscat, solid si rezistent la apă. În încăperile umede, plăcile AQUAPANEL Cement Board Indoor sunt alternativa ideală la soluția clasică de pereți din zidărie sau beton. AQUAPANEL Cement Board Indoor realizează un strat suport solid pentru placări ceramice, rezistent la apă, care este ușor de prelucrat și care se montează rapid. Plăcile ușoare pe bază de ciment sunt rezistente în timp, nu se degradează sub acțiunea apei.

Placa AQUAPANEL Cement Board Outdoor este noua alternativă la utilizarea materialelor tradiționale la pereții exteriori si fațade. AQUAPANEL Cement Board Outdoor este un material de construcție robust, stabil şi rezistent la apă pentru pereți exteriori de o calitate ireproșabilă. Se poate utiliza la renovarea fațadelor, tunelelor sau altor tipuri de închideri exterioare similare. Plăcile ușoare și stabile sunt rezistente în timp, nu își modifică forma și nu se degradează sub acțiunea apei sau a intemperiilor.

Caracteristici de bază:

  • Alternativă la realizarea pereților exteriori cu materiale tradiționale
  • Rezistente la apă și intemperii
  • Stabile, robuste, rezistente la șoc și incombustibile
  • Prelucrare ușoară și rapidă prin zgâriere și rupere
  • Montaj simplu si ușor
  • Tehnologie uscată de montaj pentru rapiditate în execuţie

Termoizolaţie peste căpriori cu plăci rigide de poliuretan (PIR)    


Tot mai des ia naștere un spaţiu de locuit direct sub acoperiş. Prin aceasta, acoperişul şarpantă stă în faţa noilor provocări - în special din cauza normelor tot mai exigente privind termoizolarea clădirilor. De aceea, Bauder oferă pentru acoperişurile înclinate o gamă largă de membrane bituminoase pentru diferite cerinţe, cum ar fi sistemul complet de termoizolaţie pe căpriori, care îndeplinește toate pretenţiile.

Termoizolaţia pe căpriori este fără îndoială, cea mai eficientă metodă în cazul acoperişului şarpantă. Bauder a realizat muncă decisivă de pionerat, fiind primul care dezvoltat acest sistem revoluționar şi  l-a adus pe piaţă. Tocmai, încă de la început, Bauder a decis includerea spumei de poliuretan dure ca și componenta sistemului, un material termoizolant, care are proprietăți termoizolante superioare comparativ cu alte termoizolații utilizate în acest tip aplicație. Gama de accesorii completează oferta de produse pentru acoperişul şarpantă. 

Cel mai important avantaj al acestui sistem de termoizolare constă în faptul că plăcile de izolație acoperă continuu întrega suprafață a acoperișului, formând o calotă închisă, evitându-se astfel formarea punților termice la căpriori. Izolația protejează spaţiul locuit și structura acoperișului. Nu este de neglijat nici faptul că spațiul interior este mai mare, structura acoperișului poate să rămână vizibilă la interior, valorificându-se astfel frumusețea naturală a lemnului.

Plăcile PIR au cel mai redus coeficient de conductivitate termică (λ=0.023 W/(mK) placa BauderPIR SF), astfel respectă normele privind transferul termic și asigură confortul necesar la o grosime mai mică de izolare comparativ cu alte materiale, sunt stabile dimensional, nu putrezesc și sunt rezistente la mucegai.

Noua generație de ferestre de mansardă!Noua generație de ferestre de mansardă include mai multe caracteristici unice pe care le puteţi descoperi în prezentarea următoare.

Mai multă lumină ● Suprafață vitrată mare ● Profile mai înguste

Cerceveaua ferestrei a fost reproiectată și astfel a fost posibilă mărirea suprafeței vitrate cu până la 10%, în funcție de dimensiunea ferestrei. Acest lucru înseamnă mai multă lumină naturală, dar și un aport solar mai mare în perioadele cu temperaturi scăzute. Dimensiunile exterioare ale ferestrelor de mansardă au rămas aceleași.

Operare confortabilă ● Ventilație integrată ● Funcționalitate maximă

Bara de operare superioară a ferestrelor a fost întotdeauna o caracteristică unică VELUX, permițând deschiderea și închiderea facilă a ferestrelor. Acum, această caracteristică a fost adusă la un nivel superior prin integrarea clapetei de ventilare într-un element de design unic, din aluminiu. De asemenea, s-a îmbunătățit și sistemul de ventilare al ferestrelor cu operare din partea de jos pentru a fi ușor și logic de folosit. Noua fantă de ventilare permite dozarea cantității de aer prin una sau două apăsări. Simplă, eficientă și în același timp modernă.    

Izolare termică excelentă ● Eficiență energetică maximă

Noua generație de ferestre de mansardă introduce VELUX ThermoTechnology™ - o nouă tehnologie de termoizolare care folosește un material izolator avansat, inovator și 100% reciclabil și lemn tratat termic pentru realizarea ferestrei. Performanțele energetice remarcabile ale ferestrei pur și simplu reduc nevoia de încălzire în anotimpul rece

Confort premium ● Cea mai nouă tehnologie ● Control intuitiv

Ferestrele VELUX INTEGRA® operate cu telecomanda, rulourile și roletele electrice nu au fost niciodată mai ușor de acționat. Noua generație introduce noua și moderna tabletă de control care face acționarea oricărui produs VELUX INTEGRA® din casă mult mai facilă și mai confortabilă.

Sursa: Broşura VELUX  “ Noua Generaţie” - Aprilie 2014
VELUX si logo-ul VELUX sunt mărci înregistrate ale VKR Holding A/S